There was an error in this gadget

Sunday, June 10, 2012

My Pregnancy Journey


Where The Love Begins

36cm... 
tis time usia kandungan me dlm 20wks, thanks Allah sepanjang mengandungkan Wan Nur Aufa me tadek alahan.. jika nak dibandingkan dengan sepupuku kak naeimah yang muntah-muntah teruk,alahan yang maha dahsyat sepanjang 3-5 bulan... kesian betul ;(


Its Me!!!

hehehe... ce teka kat mana me??? dah tau jawapan?? shhhhhh.. jgn gtau sape2 ok...
erm.. almaklumlah.. bila pregnant every woman rasa nak makan itu,nak makan ini.. same goes to me.. tapi tadek la over sampai nak kene fly g milan utk merasa sekeping pizza.. haha , as usual m coffee addicted since married to my husband who oso coffee lover.. ape yg me tak suke semua dah jadi suka, everything change! betul kata mr.hubby!! now its proven oredi.. so setiap weekend akan me kunjungi starbuck @klcc ( sebab naik train shj,tidak perlu stat enjin keta utk ke sini..) seperti biasa adik me asward akan meneman segala kehendak kakaknya since mr.hubby sgt bz .


 24 weeks oredi

haa..tis time dah pindah ke Taman Melati since mr.hubby gt better offer and now mr.hubby one of Petronas staff in KLCC. ( owhh sungguh gembira hati.. sbb i loved KLCC) sbb shopping,d environment , everything i want is there..tak perlu jalan jauh,jz tk putra lrt nak gerak... ye lah dah sarat camni mana larat nak drive..


Tadaaaaaaaa... She's GIRL...

Alhamdulillah, Wan Nur aufa selamat dilahirkan di Damai Hospital in KL,pada 24 April 2012 seberat 3.15kg ( perghh.. minggu sebelum deliver 2.5kg! cepat sungguh naik berat ) pada 4.14ptg, sebaik sahaja azan asar.. Syukur Ya Allah, Aufa cukup sifatnya.. seperti bayi2 yg lain.. dan yang paling bermakna semasa me di dalam labour room, mr.hubby tak putus-putus beri semangat dan selalu ingat pada Allah.


Wan Nur Aufa

so.. ini lah hasil kasih sayang kami suami isteri.. Alhamdulillah syukur yang tak terhingga.. time ni dah get ready nak discharge and we waitting for papa to take both us home.. Ya Allah tak sabarnya nak bawak aufa balik rumah masa ni.. hehe xcited sangat! ce tengok tang dagu.. hehe macam me kan?? kalau bab warna kulit sah-sah lah ikot papa,hidung mancung pun ikot papa, bentuk dan warna bibir pon macam papa.. bab kata my buddy nana.. Aufa ni copy paste papa dia.. owhh wut eva lah.. s long s we both sehat .. hehe


Welcome Home Sayang =)

Maybe masa ngandung me suke sangat melayan korean drama,itu pasal mata Aufa sepet kot.. hehe kadang-kadang tak tido sampai ke pagi.. sian en.hubby kene tido kat lua temankan me tengok cita korea ngn cartoon ninja boy kat CH611.. kalau en.hubby taak turutkan, me boleh nangis.. :p


The Best moment!

time ni paling best! mandiiiiiiiii... see how xcited she are! ceria je muka kalau me bukak semua baju and tu tanda me nak mandi kan aufa.. masa ni mandi ala-ala P.Ramlee sebab she's too small nak rendam2 dlm tub.. issokay kata umi ku sbb baby bukan kotor sgt pon.. tapi i will makesure dat aufa bersih! ;)


Bestnya tido cam niii!

ha ni posisi paling selesa utk baby.. mayb ni cara nak elak dari terkena kembung perut and doc said tis style bagus utk paru-paru... jika pada mulanya me menjerit-jerit tak setuju dengan en.hubby suruh telangkup baby camtu.. siannya.. ;( tapi lama kelamaan me dah biasa.. ape yang buat me terkujat besa is dlm umur aufa beberapa mingu jer she can adjust her head to d left and rite pastu pangku kepala dengan lengan lepas angkat kepala.. amazing haa..


celik mata dahhh!

yeayyyyy!! aufa dah celik mata sepenuhnya,mula tengok sekeliling .. mengenali siapa papa,siapa mama,cam kan semua bunyi.. esp suara me.. esp bila time aufa tido me akan bisik kat telinga aufa ngan panggil her "baby" and she respon baikkkk punya.. senyumm nampak gusi.. mayb aufa dah cam suara mama dia dr dlm perut!! 


wink *

seperti biasa aufa bagun paling awal.. now kami suami isteri ada new alarm which can save battery hefon or bateri jam.. hahha.. suara aufa dah cukup buat mata me terbuka luas and segar bugar.. aufa penyeri hidup kami day by day!


i love you baby!!

aufa belom pandai senyum lagi masa ni.. so ok lahh mama tolong senyumkan untuk aufa ok.. pasni aufa senyum sendiri.. hehhe dagu kiteorang sama kan??
heheh


Blouse pertama Aufa pakai

cun tak saye??
hehhe ni blouse 1st aufa muat dan pakai.. masa ni nak g cucuk aufa sebulan.. aduhh sian sungguh.. masa aufa kene cucuk me yang beria nangis. ye lah sedih kot tengok aufa nangis sakit  kne cucuk.. tapi alhamdulillah 5min je nangis,and balik rumah me terus mandi and rendam aufa dalam airsuam..


Yeayyy!!! i love bath time

seronok mandikan aufa macam ni.. sebab tak sakit belakang.. me just duduk bersial lagi ok...hehe
pastu siram-siram kan aja aufa...


habis pantang 44hari dah..

Yahooooo!!! sudah habis tempoh berpantang.. seronok tak terhingga.. is not only me blh makan ape yg me nak,but me boleh menjalankan aktiviti harian seperti biasa.. so ape lagi enjoy bagai nak rak laa.. 1st place yang me gi ialah sate kajang hj samuri (dekat je ngn umah) hehhe... makan sate koo.. hamekk balas dendam katanya.. thanks abah ngn umi bawak me makan kat sini.. :)


i am 1 month 12 days oredi!

haa yang ni pict ter"latest" hahah.. fink2 kaler.. ekceli ni beli untuk raya.. oleh kerana me sungguh xcited nak tgk anak dara me pakai.. me tak tunggu raya.. terus me sarungkan baju ni ke badan aufa.. hehe.. sedang elok aufa dah pandai menegur and fli flap tangan kaki ... kayuh2 selaju-laju nya.. ikot hati nak aje me gomol semahunya.. tapi sabar je.. sbb aufa terlalu kecit.. tunggu isi padat sikit lagi...aummmmmmm!


Jalan-jalan

yeayyy dah lama me tunggu saat-saat ni.. bawak aufa shopping and jalan-jalan.. so tempat paling best setakat ni adalah KL Festival City sebab dekat dengan umah den.. hehe 


Thanks Papa!

yeayy!! dah tak payah dukung aufa.. papa dah belikan kereta sport utk aufa,sport pon still kene tolak.. ehehhe.. memudahkan mama and papa nak bawak aufa kua.. asik dukung je.. klo sekilo ok lah,ini 4kg++ .. perghh sakit pinggang mama ngn papa.. 

so itulah sedikit sebanyak my journey to be a gud mama to aufa... jam sekarang menunjukkan 530am.. ayam dah setat berkokok (ayam sape dlm banda camnih?) hahah :P
nanti me hapdet lagi ok:) 
salam ceria semua..selamat bekerja!

No comments:

Post a Comment